Rundvlees met courgette en perzik

Cuisine;Frans

Voorbereiden;10 min.

Koken;30 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees in blokjes gesneden
  • 50 gram boter
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • -stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: 1 groene paprika 1 courgette 2 uien (klein of 1 grote) 3 tomaten 1 pot/blik halve perziken kruidenmi

Bereidingswijze:

Pel de ui en snijd deze ringen. Snijd de tomaat in stukjes. Verhit de boter. Bak het vlees in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de uiringen aan het vlees toe en bak deze ca. 5 minuten mee. Voeg de helft van de tomaat, de kruidenmix en de witte wijn toe. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat dit met een deksel op de pan ca. zachtjes stoven. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snij de courgette in plakjes en de perziken in stukjes.

Roer door de stoofschotel en de rest van de tomaten, paprika, courgette en tomatenpuree. Aan de kook brengen en nog ca. 15 minuten laten stoven. Meng de perzik erdoor en laat het geheel nog ca.2 minuten meestoven. Schep het gerecht in een schaal. Verwijder de laurierblaadjes.

Serveer met witte rijst.