De naam Stijlslagerij Englebert is ontleend aan de architectuur van de woonwijk, namelijk uit de Stijlperiode van de jaren Twintig uit de vorige eeuw.  Nico & Sonja Englebert zijn ruim 25 jaar geleden begonnen als buurtslager in de wijk en heeft de slagerij hiernaar genoemd: Stijlslagerij Englebert !

Door het bezoeken van diverse mesterijen in binnen- en buitenland heeft Nico Englebert een assortiment kunnen samenstellen van biologisch- en scharrelniveau van specifieke rassen.

Ons respect:

Bij onze mesters hebben de dieren alle ruimte die ze nodig hebben en er wordt niet gerommeld met het voedsel om ze sneller te laten groeien. Om de slacht zo rustig mogelijk te laten verlopen (zo min mogelijk stress bij de dieren) hebben wij in Oude Schild het juiste slachthuis gevonden, Slachtbedrijf Texel. Slachter Cor Boschma is meer dan een vakkundig slachter, hij onderhoud de relatie met de mesters op het eiland en houdt hierdoor toezicht op het diervriendelijke welzijn op Texel.

Onze duurzaamheid:

Doordat wij het hele dier “verwaarden” loont het ook het dier te laten slachten. Dit betekent dat wij veel huisproducten maken welke in het verleden bij slagers gewoon waren maar uiteindelijk verdwenen.

Ons prijsvoordeel:

Direct van de mester, eigen transport, betekend ook kostenbesparend werken. U betaald hierdoor de meest sympathieke prijs voor al dit prachtige vlees. Profiteer ook van onze speciale aanbiedingen.

Lokaal, authentiek, traceerbaarheid, eerlijkheid en ethisch zijn de termen waar het assortiment aan voldoet en waar de passie ligt.

De workshops in het verleden in Italië bij bekende vleeswarenfabrieken hebben de nodige kennis gebracht omtrent Mediterrane producten zoals Prosciutto’s en salami’s.

Delicatessen zoals wereldzouten, kruiden van Vadouvan tot 4-epices, mooie bekroonde betaalbare wijnen die vaak hand in hand met mooie vleesgerechten gaan om uw maaltijd tot een succes te maken. Deze kunt u uiteraard ook in de slagerij vinden en hebben de slagerij al vaak tot aanbeveling geleid in bekende culinaire tijdschriften en dagbladen.

Sonja en Nico Englebert heten u van harte welkom in hun “Lekkere Winkel”!!