Delicatessen 

Sinds jaren is dan ook de aanwezigheid van producten van rond de Middellandse zee niet meer uit de winkel weg te denken. Na een workshop in Italië, begin jaren negentig, is een uniek assortiment ontstaan van Italiaanse prosciutto’s en salami’s. Uitgebreid met een scala van typisch Italiaanse bijproducten (o.a. olijfolie uit het vat, risottorijst, paddestoelenbouillon, piment d’espelette).

De ervaring met de intense smaken van de Spaanse keuken hebben geleid tot een uitgebreid assortiment Spaanse delicatessen (o.a. Iberico droge ham -en worstsoorten, peulvruchten en schapenkaas). Daarnaast hebben wij ook VadouVan, Wereldzouten en Gecarameliseerde uien chutney in ons assortiment.

San Mauro

San Mauro is het verhaal van Alie Doorten en haar passie voor Italiaanse culinaire tradities. In de Sabijnse heuvels, even buiten Rome, stichtte zij de Proprieta’ di Doorten. In 1995 ontdekte ze de bijzondere kwaliteiten van de Sabijnse olijfolie.

Ze kocht in de jaren daarna zowel bestaande oude olijfboomgaarden als nieuwe terreinen die ze met olijfbomen beplantte. Vanaf 2004 produceert zij haar eigen olijfolie.

Zij bracht haar olijfolie onder de merknaam San Mauro op de markt en wijdt zich sindsdien aan de verspreiding van de olijfoliecultuur en de ontwikkeling van pure producten op basis van San Mauro olijfolie.