Parmaham is een van Italie’s rijkste culinaire tradities en het Consorzio del Prosciutto di Parma beschermt haar kwaliteit en echtheid met het kwaliteitszegel van de Kroon.

Afgelopen jaar werd het Parmaham Specialisten programma opgezet om winkels die ruime vakkennis hebben om de echte waarden van Parmaham te communiceren, te erkennen en te belonen. Winkels met pure vakkennis, passie en enthousiasme voor het product werden uitgenodigd om Parmaham Specialist te worden. Uit een eerste groep van 100 detaillisten over de hele wereld zijn er maar liefst tien Nederlandse winkels op basis van vak- en kwaliteitskennis door het Consorzio uitgekozen.

parmaham villani

Stijlslagerij Englebert is ruim 25 jaar geleden begonnen via Bergfood (importeur Mediterrane producten) met Parmaham van Villani, de eerste Parmaham hebben ze nog steeds als aandenken in de winkel.

Villani werd opgericht in 1886 door Constante Villani en zijn echtgenote Ernesta Cavazzuti. Villani dankt haar succes aan de geniale aanpak van Giuseppe Villani die na de Tweede Wereldoorlog de handel met het buitenland terug heeft opgenomen. Samen met een sterk management en de hulp van zijn zonen en kleinzonen is Villani uitgegroeid tot een succesbedrijf. Villani heeft vandaag 5 vestigingen in Italie, waarbij bepaalde vestigingen in “D.O.C.” gebieden voor het produceren van Parmaham en San Daniel ham.

beschermd

Parmaham is een door de EU beschermd product (BBO) en is 100 % natuurlijk.
Het proces van drogen resulteert in een ham met een laag vetpercentage, rijk aan   mineralen, vitamines, en licht verteerbare proteïnen.
Parmaham is minimaal 12 maanden gerijpt en herkenbaar aan de Kroon