Italiaanse Kalfsstoofpot
Cuisine:Italiaans
Voorbereiden;15 min.
Koken:90 min.
Voor;4 personen
Ingrediënten
500 gram kalfslappen in blokjes gesneden
5 el olijfolie
1 dl witte wijn
stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: ui, bleekselderij (in stukjes gesneden), winterpeen (in stukjes gesneden), blik gepelde tomaten, gerookte spekblokjes, 'kruidenmix'
Bereidingswijze:
Pel de ui en snipper deze grof. Verhit de olie en fruit de ui en de spekblokjes. Voeg het vlees toe en braad dit circa 5 minuten. Voeg het blik gepelde tomaten toe,het zakje kruiden en 1 dl witte wijn.
Stoof het geheel 1 uur. Voeg hierna de in grove stukken gesneden aubergine toe en laat dit nog 30 minuten doorstoven.
Serveer dit gerecht met risotto bereid met een funghi tablet. Ook bij ons verkrijgbaar.