Chili con carne

Cuisine;Chileens

Voorbereiden;15 min.

Koken;120 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 400 gram magere runderlappen in blokjes gesneden
  • 50 gram boter
  • een eetlepel olie
  • 2,5 dl water
  • 1 eetlepel worcestershiresauce
  • stoofpakket bestaande uit: 1 rode Spaanse peper 1 ui 2 tenen knoflook 100 gram gerookte spekblokjes 1 blik gepelde tomaten 1 blik rode kidney beans 'kruidenmix'

Bereidingswijze:

Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper, pel de ui en de knoflook. Hak de ui, knoflook en Spaanse peper fijn. Verhit de olie en de boter en bak de spekblokjes, ui, knoflook en peper in een braadpan alomscheppend aan in circa 2 minuten op half hoog vuur.

Bak hierna het rundvlees aan (+ 3 minuten). Voeg nu het gehakt toe en laat dit rullen. Voeg hierna toe het blik gepelde tomaten (tomaten in stukjes gesneden), kruidenmix, worcestershiresauce en het water.Breng alles aan de kook. Temper de hittebron en laat het geheel circa 2 uur zachtjes stoven.

Voeg de rode bonen toe en laat het gerecht nog eens 30 minuten zachtjes stoven. Serveer dit gerecht met brood of rijst en salade.