Spaanse stoofschotel

Cuisine;Spanje

Voorbereiden;15 min.

Koken;70 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen in blokjes gesneden
  • 5 el olijfolie
  • 1 dl droge sherry
  • 1 dl water
  • stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld)bestaande uit:paprika tomaat ui knoflook chorizo 'kruidenmix'

Bereidingswijze:

Pel de ui en snipper deze grof. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken. Snijd de tomaat in vieren.Pel het teentje knoflook.

Verhit de olie en bak het vlees rondom aan. Voeg ui, paprika, knoflook (geperst), chorizo en de kruidenmix er aan toe en bak het geheel nog ca. 5 minuten aan. Voeg de tomaat toe. Voeg 1 dl sherry en 1 dl water toe en laat het geheel + 1 uur stoven.

Schep de stoofschotel in een schaal. Serveer met rijst.