Stoofschotel ‘marsala’ Met dank aan Hugo Koch

Cuisine:Spaans

Voorbereiden:15 min.

Koken;150 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees in blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 125 cc rode wijn
  • 125 cc water
  • stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: 'kruidenmix' = groentebouillontablet ui knoflook bleekselderij winterwortel ansjovisfilet tomatenpuree thijm 100 cc marsala

 

Bereidingswijze:

Pel de ui en de knoflook en snipper deze.Verhit in een braadpan de olie en fruit aan de ui, knoflook, bleekselderij, winterwortel en ansjovisfilet.

Voeg daarna het vlees toe en bak dit ca. 3 minuten aan. Verkruimel ondertussen het groentebouillontablet en los dit op in 125 cc heet water. Voeg hieraan toe de rode wijn en de marsala. Schenk dit geheel bij het vlees plus de tomatenpuree en de thijm. Goed doorroeren en het geheel 2,5 uur laten stoven.

Serveer het gerecht met aardappelpuree of met ons speciale brood uit de Pyreneeën, ‘Përëne brun’.