Jachtschotel met appelblokjes

Cuisine:Duits

Voorbereiden;15 min.

Koken;120 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram / 600 gram rundvlees in blokjes
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 el azijn
  • stoofpakket bestaande uit: 'kruidenmix' geraspte kaas ui appel aardappelen

Bereidingswijze:

Pel de ui en snipper deze grof. Snijd de appel in blokjes. Verhit de boter en braad het vlees aan in ca.5 minuten.

Voeg de ui en appelblokjes toe. Voeg 2 dl water, 1 el azijn en de kruidenmix toe en laat het geheel 2 uur zachtjes stoven. Kook de aardappelen met weinig zout gaar in ca. 20 minuten.

Laat ze even afkoelen en snijd deze vervolgens in blokjes. Vul een ovenschaal met de stoofpot. Leg hierop de blokjes aardappel en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal 10 minuten onder de grill voor een knapperig korstje.

Lekker met een frisse salade.