Rundercurry

Cuisine;Indiaas

Voorbereiden;5 min.

Koken;15 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram runderpoulet
  • 50 gram margarine/boter
  • 2 dl water
  • 2 stoofpakketten (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: stoofkruiden, kerriepoeder, knoflook, gemberpoeder, 1 ui, kokosrasp, mangochutney en appel.

 

Bereidingswijze:

Pel de knoflook, snipper 1 ui. Verhit 40 gram boter, pers de knoflook uit en braad het vlees met de gesnipperde ui aan in ca. 5 minuten. Voeg de kruiden toe en 2 dl water en laat het geheel 2 uur sudderen.

Verhit in een koekenpan 10 gram boter. Fruit aan 1 gesnipperde ui. Doe hierbij de in blokjes gesneden appel en laat dit even bakken. Voeg toe het zakje mix met gember, kerrie, kokos en de mangochutney. Roer dit doorelkaar. Voeg het geheel bij het stoofvlees en laat het gerecht dan nog eens 15 minuten stoven.

Serveer met witte rijst.

Tip: indien u het stoofvocht wilt binden, maak dan een papje van maizena of aardappelmeel met koud water en roer dit door het stoofvocht.