Vlaamse Stoofschotel

Cuisine;Vlaams

Voorbereiden;15 min.

Koken;120 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram / 600 gram rundvlees
  • 50 gram boter
  • mosterd
  • stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: ui gerookte spekblokjes tomaat kruidenmix Westmalle bier ontbijtkoek

Bereidingswijze:

Pel de ui en snipper deze grof. Verhit in een braadpan de boter en bak de ui en spekblokjes aan. Voeg het in stukken gesneden rundvlees toe en braad dit rondom aan in ca. 5 minuten.

Voeg toe de kruidenmix, de tomaat en het bier. Breng dit al roerend aan de kook. Strooi blokjes ontbijtkoek (licht besmeerd met mosterd) toe. Temper de hittebron en laat het geheel met deksel op de pan 2? uur zachtjes stoven. Zo nu en dan roeren.

Serveren met gekookte aardappelen of aardappelpuree en spruiten of rode kool met appeltjes.