Marokkaanse Lamsstoofpot

Cuisine:Marokkaans

Voorbereiden;15 min.

Koken;90 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram lamspoulet
  • olijfolie
  • stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: kruidenmix kaneelstokje laurierblaadjes 1 ui 1 teentje knoflook courgette gedroogde zuidvruchten (vijgen, abrikozen, pruimen)

Bereidingswijze:

Pel de ui en snipper deze grof. Verhit de olijfolie en fruit de ui. Vlak voordat u het vlees in de pan doet de uitgeperste knoflook toevoegen. Vlees circa 3 minuten aanbraden.

Voeg het zakje Marokkaanse kruidenmix, kaneelstokje, laurierblaadjes en 1 dl water toe. Stoof het geheel 1 uur. Gedurende dit uur laat u de gedroogde zuidvruchten wellen in lauw water.

Na 1 uur stoofdtijd voegt u de gewelde zuidvruchten plus de in grove stukken gesneden courgette aan het gerecht toe.

Dit geheel laat u nog 30 minuten doorstoven. Serveer dit gerecht met couscous of witte rijst