Franse Cassoulet

Cuisine;Frans

Voorbereiden;15 min.

Koken;75 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 3 rundersaucijzen
  • 500 of 600 gram rundvlees in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl rode wijn
  • bloem
  • stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: pot witte flageolets, kruidenmix, 1 ui, teentje knoflook, wortel, tomaten, gerookte spekblokjes, paprika, laurier en kruidnagel.

Bereidingswijze:

Bestrooi het vlees met 2 eetlepels bloem en meng dit losjes door het vlees. Pel de ui en snipper deze fijn. Fruit in de olijfolie de ui, knoflook en de spekblokjes circa 5 minuten aan en voeg vervolgens het vlees toe. Braad dit 5 minuten aan.

Voeg toe de in stukken gesneden tomaten, wortel, laurier, kruidnagel en de kruidenmix. Roer dit door elkaar. Voeg toe de rode wijn. Op temperatuur laten komen en 1 uur laten stoven.

Voeg de in stukken gesneden paprika toe en laat het geheel nog 1 uur stoven. Voeg de laatste 15 minuten de flageolets toe en de in plakjes gesneden gebraden rundersaucijs.

De rundersaucijzen kunt u tijdens het stoven 2 x 5 minuten bakken. Vervolgens 15 minuten laten rusten voordat u deze in plakjes snijdt.

Eet hierbij een lekker grof bruin brood, bijvoorbeeld onze ‘Perene brun, dat u nog 15 minuten afbakt in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius.

Eet smakelijk!