Hamlapjes met aubergine en sinaasappel

Cuisine;Frans

Voorbereiden;15 min.

Koken;130 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen (in blokjes gesneden)
  • 3 el olijfolie
  • 1 dl witte wijn
  • stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: 2 sinaasappels 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 aubergine verse peterselie 'kruidenmix'

Bereidingswijze:

Pers de sinaasappels uit. Pel de ui en snipper deze grof. Verhit de olie en bak het vlees met de uitgeperste knoflook ca.5 minuten aan. Voeg de ui toe en bak deze ca. 2 minuten mee.

Voeg toe de wijn, het sinaasappelsap en de kruidenmix. Verwarm het geheel en stoof het vlees met deksel op de pan in ca. 3/4 uur zachtjes gaar. Schep hierna de aubergine in stukjes door het stoofvocht en laat deze nog ca.1/2 uur zachtjes meestoven.

Strooi er tot slot nog wat fijngehakte peterselie over. Serveer dit gerecht met witte rijst,waarbij u tijdens het koken een theelepel koenjit toevoegt (hierdoor kleurt de rijst lichtgeel), en een frisse salade.

Tip: Indien u het stoofvocht wilt binden, maak dan een papje van maizena of aardappelmeel met koud water en roer dit door het stoofvocht.