Italiaanse Kalfsstoofpot

Cuisine:Italiaans

Voorbereiden;15 min.

Koken:90 min.

Voor;4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kalfslappen in blokjes gesneden

  • 5 el olijfolie

  • 1 dl witte wijn

  • stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: ui, bleekselderij (in stukjes gesneden), winterpeen (in stukjes gesneden), blik gepelde tomaten, gerookte spekblokjes, 'kruidenmix'

 

Bereidingswijze:

Pel de ui en snipper deze grof. Verhit de olie en fruit de ui en de spekblokjes. Voeg het vlees toe en braad dit circa 5 minuten. Voeg het blik gepelde tomaten toe,het zakje kruiden en 1 dl witte wijn.

Stoof het geheel 1 uur. Voeg hierna de in grove stukken gesneden aubergine toe en laat dit nog 30 minuten doorstoven.

Serveer dit gerecht met risotto bereid met een funghi tablet. Ook bij ons verkrijgbaar.