‘Zoervleisch’- Limburgse stoofpot
Cuisine:Limburgs
Voorbereiden:15 min.
Koken;120 min.
Voor:4 personen
Ingrediënten
- 500 gram / 600 gram rundvlees in blokjes
- 75 gram boter of margarine
- 1 dl azijn
- stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: kruidenmix (peper, zout, laurierblaadje, jeneverbessen, thijm, suiker) 2 flinke uien ontbijtkoek 1 el stroop 1 el cranberrysaus
Bereidingswijze:
In een kom doen: vlees, 2 dl water, azijn, ‘kruidenmix’. Marineer dit afgedekt ca. 8 uur. Pel de uien en snipper ze fijn. Verhit in een koekenpan 25 gram boter en bak de ui in ca. 5 minuten zachtjes glazig. Schep het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog. Zeef boven een maatbeker 2 dl marinadevocht. De rest wordt niet gebruikt.
Verhit in een braadpan de rest van de boter en bak het vlees in ca. 5 minuten bruin. Voeg ui, stroop, ontbijtkoek en 2 dl marinadevocht toe. Met het deksel op de pan het vlees in ca. 2 uur zachtjes gaar sudderen. Laurierblaadjes verwijderen.
Op smaak brengen met cranberrysaus. Lekker met aardappelen of patates frites en sla.
Drink hierbij een Limburgs bier!