‘Zoervleisch’- Limburgse stoofpot

Cuisine:Limburgs

Voorbereiden:15 min.

Koken;120 min.

Voor:4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram / 600 gram rundvlees in blokjes
  • 75 gram boter of margarine
  • 1 dl azijn
  • stoofpakket (hebben wij voor u samengesteld) bestaande uit: kruidenmix (peper, zout, laurierblaadje, jeneverbessen, thijm, suiker) 2 flinke uien ontbijtkoek 1 el stroop 1 el cranberrysaus

Bereidingswijze:

In een kom doen: vlees, 2 dl water, azijn, ‘kruidenmix’. Marineer dit afgedekt ca. 8 uur. Pel de uien en snipper ze fijn. Verhit in een koekenpan 25 gram boter en bak de ui in ca. 5 minuten zachtjes glazig. Schep het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog. Zeef boven een maatbeker 2 dl marinadevocht. De rest wordt niet gebruikt.

Verhit in een braadpan de rest van de boter en bak het vlees in ca. 5 minuten bruin. Voeg ui, stroop, ontbijtkoek en 2 dl marinadevocht toe. Met het deksel op de pan het vlees in ca. 2 uur zachtjes gaar sudderen. Laurierblaadjes verwijderen.

Op smaak brengen met cranberrysaus. Lekker met aardappelen of patates frites en sla.

Drink hierbij een Limburgs bier!